Ga terug naar de vitrine

Stroboscoop

Universiteitsmuseum Groningen

Collectie :  wiskunde en natuurwetenschappen, natuurkunde

Thema: natuurkunde

Materiaal:  anorganisch

Objecttype:  apparaten, instrumenten

Contact Drs. R. ter Sluis

Stroboscoop

Toestel voor demonstratie van de bewegingsopbouw. Door via de spleten naar de plaatjes op de binnenkant van de strook te kijken, ontstaat bij draaiing van het rad de illusie van beweging. Ottomar Anschütz, Berlijn. ca. 1900.

Geen aanvullende informatie.

Universiteitsmuseum Groningen

Het Universiteitsmuseum is de plaats waar de meest uiteenlopende verzamelingen van de Groningse universiteit zijn te zien, van anatomie tot zoologie. Het museum organiseert tentoonstellingen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en duikt ook in de geschiedenis van de universiteit en het studentenleven. Behalve deze museale collecties beheert het Universiteitsmuseum ook diverse andere collecties van de Groningse universiteit, zoals de portrettengalerij van hoogleraren. Het Universiteitsmuseum maakt wetenschap tot een avontuurlijke ontdekkingsreis.

Universiteitsmuseum Groningen Oude Kijk in ’t Jatstraat 7a 9712 EA Groningen Telefoon: 050-3635083 E-mail: universiteitsmuseum@rug.nl Contact collectiebeheer: drs. R. ter Sluis / r.ter.sluis@rug.nl Toegangsprijzen en bezoekinformatie: zie de website
Naar de website
Universiteitsmuseum Groningen is een onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen