Ga terug naar de vitrine

Prent eerste academiegebouw

Universiteitsmuseum Groningen

Collectie : historische collectie RUG, prenten

Thema:  studentenleven, universiteitsgeschiedenis

Materiaal:  papier

Objecttype:  prenten

Contact:  Drs. R. ter Sluis

Area (binnenplaats) van het eerste academiegebouw, ingericht als balzaal t.g.v. het bezoek van erfstadhouder Prins Willem V met zijn echtgenote en twee kinderen. Aquarel van C.N. Hofkamp naar een afbeelding van Loffers, 1777.

Geen aanvullende informatie.

Universiteitsmuseum Groningen

Het Universiteitsmuseum is de plaats waar de meest uiteenlopende verzamelingen van de Groningse universiteit zijn te zien, van anatomie tot zoologie. Het museum organiseert tentoonstellingen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en duikt ook in de geschiedenis van de universiteit en het studentenleven. Behalve deze museale collecties beheert het Universiteitsmuseum ook diverse andere collecties van de Groningse universiteit, zoals de portrettengalerij van hoogleraren. Het Universiteitsmuseum maakt wetenschap tot een avontuurlijke ontdekkingsreis.

Universiteitsmuseum Groningen Oude Kijk in ’t Jatstraat 7a 9712 EA Groningen Telefoon: 050-3635083 E-mail: universiteitsmuseum@rug.nl Contact collectiebeheer: drs. R. ter Sluis / r.ter.sluis@rug.nl Toegangsprijzen en bezoekinformatie: zie de website
Naar de website
Universiteitsmuseum Groningen is een onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen