Ga terug naar de vitrine

Portret Van der Goes

Allard Pierson

Collectie : Hoogleraarportretten

Thema: universiteitsgeschiedenis

Materiaal: gemengd

Objecttype: portretbustes, schilderijen

Omvang: 493 objecten

Contact Mw. Drs. M. Van Roon

Portret Johannes Antonides van der Goes, 1647-1684

Vervaardiger: Bakhuysen, Ludolf (1631-1708)

Vervaardigingsdatum: 1680

Halffiguur; het lichaam een weinig naar links gewend, het hoofd frontaal. Met de vingers van zijn rechterhand raakt hij zijn bef aan. Hij staat voor een open venster, dat uitzicht geeft op een binnenwater (het IJ ?) waar men een zeilschip voor anker ziet liggen. Gesigneerd.

Met zwart gekleurde geprofileerde lijst, binnenlijst verguld, met een zwart geschilderd naambord aan de onderkant.

Geen aanvullende informatie.

Allard Pierson

Het Allard Pierson beheert en presenteert de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Onze specialisten delen hun kennis graag en de collecties zijn voor iedereen beschikbaar. Hier kun je terecht voor tentoonstellingen en evenementen, onderzoek en studie, ontmoetingen met kenners, vergaderruimtes, bibliotheken en een museumcafé en een winkel. In de vaste tentoonstelling Van Nijl tot Amstel maak je een tijdreis door tienduizend jaar cultuurgeschiedenis. De reis begint in het Oude Egypte en eindigt in het moderne Amsterdam.

Daarnaast zijn er twee grote tentoonstellingen per jaar te zien. In Allard Pierson Live, waar je ook de espressobar en de winkel vindt, kun je zelf aan de slag met collecties of genieten van een lezing.

Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129 1012 GC Amsterdam Algemene vragen: Telefoonnummer receptie: +31(0)20 525 73 00 Telefoonnummer kassa: +31(0)20 525 5501 E-mailadres: info@allardpierson.nl
Naar de website
Allard Pierson is een onderdeel van de Universiteit van Amsterdam