Ga terug naar de vitrine

Maquette SARA

UvA Bijzondere Collecties

Collectie: Computermuseum

Thema: informatica

Materiaal:  anorganisch

Objecttype : machines

Omvang:  500 objecten

Contact:  Dr. E.H. Dooijes

Dit is een schaalmodel anno 1982 van de computervloer van de Stichting Academisch Rekencentrum Amsterdam (SARA). Hier waren opgesteld: de CDC Cyber 170-70, Cyber 170-825 en IBM4341 mainframe computers, en een Modcomp multiplexer. Op de laatste waren de over Amsterdam verspreide gebruikersterminals aangesloten. De IBM tapedrives (het rijtje op de foto boven de stoelen) zijn als enige bewaard gebleven in het Computermuseum.

Geen aanvullende informatie.

UvA Bijzondere Collecties

De Bijzondere Collecties omvatten het erfgoed van de Universiteit van Amsterdam. De ruim duizend deelcollecties bestaan uit zeldzame en kostbare boeken, manuscripten, prenten, foto’s en nog veel meer. Met internationaal vermaarde verzamelingen op het gebied van boekgeschiedenis, Joodse cultuur, kerkgeschiedenis, cartografie, letterkunde, grafische vormgeving en zoölogie is dit een van de grote erfgoedbibliotheken in Europa.

Het erfgoed in de Bijzondere Collecties vertegenwoordigt vele disciplines in wetenschap en kunst en telt tal van onvervangbare werken met museale kwaliteit, van eeuwenoud tot hedendaags. De verzamelingen staan ten dienste van onderwijs en onderzoek, maar ook van een algemeen publiek. Stukken kunnen geraadpleegd worden in de moderne onderzoekzaal en via online beeldbanken. Ze worden uitgelicht in tentoonstellingen, lezingen en presentaties.

UvA Bijzondere Collecties Oude Turfmarkt 129 1012 GC Amsterdam Telefoon: 020–525 7300 E-mail: ub-baliebc@uva.nl
Naar de website
UvA Bijzondere Collecties is een onderdeel van de Universiteit van Amsterdam