Ga terug naar de vitrine

Maquette SARA

Allard Pierson

Collectie: Computermuseum

Thema: informatica

Materiaal:  anorganisch

Objecttype : machines

Omvang:  500 objecten

Contact:  Dr. E.H. Dooijes

Dit is een schaalmodel anno 1982 van de computervloer van de Stichting Academisch Rekencentrum Amsterdam (SARA). Hier waren opgesteld: de CDC Cyber 170-70, Cyber 170-825 en IBM4341 mainframe computers, en een Modcomp multiplexer. Op de laatste waren de over Amsterdam verspreide gebruikersterminals aangesloten. De IBM tapedrives (het rijtje op de foto boven de stoelen) zijn als enige bewaard gebleven in het Computermuseum.

Geen aanvullende informatie.

Allard Pierson

Het Allard Pierson beheert en presenteert de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Onze specialisten delen hun kennis graag en de collecties zijn voor iedereen beschikbaar. Hier kun je terecht voor tentoonstellingen en evenementen, onderzoek en studie, ontmoetingen met kenners, vergaderruimtes, bibliotheken en een museumcafé en een winkel. In de vaste tentoonstelling Van Nijl tot Amstel maak je een tijdreis door tienduizend jaar cultuurgeschiedenis. De reis begint in het Oude Egypte en eindigt in het moderne Amsterdam.

Daarnaast zijn er twee grote tentoonstellingen per jaar te zien. In Allard Pierson Live, waar je ook de espressobar en de winkel vindt, kun je zelf aan de slag met collecties of genieten van een lezing.

Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129 1012 GC Amsterdam Algemene vragen: Telefoonnummer receptie: +31(0)20 525 73 00 Telefoonnummer kassa: +31(0)20 525 5501 E-mailadres: info@allardpierson.nl
Naar de website
Allard Pierson is een onderdeel van de Universiteit van Amsterdam