Ga terug naar de vitrine

Johanna Westerdijk

UvA Bijzondere Collecties

Collectie Artis Bibliotheek

Plantage Middenlaan 45

1018 DC Amsterdam

020-5255898, 6612, 6611

p.j.verkruijsse@uva.nl

Website: http://www.uba.uva.nl/bc

Openingstijden:

Woensdag t/m vrijdag van 12.00 – 17.00 uur.

De collectie bestaat uit vele duizenden unieke drukwerken, prenten, handschriften tekeningen etc. van voor 1900.

Reünie van oud-biologiestudenten in café Eik en Linde, met onder andere Johanna Westerdijk, J.E.W. Ihle en L.F. de Beaufort, fotograaf onbekend, circa 1912, inv.nr. 302.527. Artisbibliotheek, Universiteit van Amsterdam

Geen aanvullende informatie.

UvA Bijzondere Collecties

De Bijzondere Collecties omvatten het erfgoed van de Universiteit van Amsterdam. De ruim duizend deelcollecties bestaan uit zeldzame en kostbare boeken, manuscripten, prenten, foto’s en nog veel meer. Met internationaal vermaarde verzamelingen op het gebied van boekgeschiedenis, Joodse cultuur, kerkgeschiedenis, cartografie, letterkunde, grafische vormgeving en zoölogie is dit een van de grote erfgoedbibliotheken in Europa.

Het erfgoed in de Bijzondere Collecties vertegenwoordigt vele disciplines in wetenschap en kunst en telt tal van onvervangbare werken met museale kwaliteit, van eeuwenoud tot hedendaags. De verzamelingen staan ten dienste van onderwijs en onderzoek, maar ook van een algemeen publiek. Stukken kunnen geraadpleegd worden in de moderne onderzoekzaal en via online beeldbanken. Ze worden uitgelicht in tentoonstellingen, lezingen en presentaties.

UvA Bijzondere Collecties Oude Turfmarkt 129 1012 GC Amsterdam Telefoon: 020–525 7300 E-mail: ub-baliebc@uva.nl
Naar de website
UvA Bijzondere Collecties is een onderdeel van de Universiteit van Amsterdam