Ga terug naar de vitrine

Eerste eredoctoraat TU/e

Data Management and Library

Collectie: Beeldarchief

Ir. H. Kramers ontvangt als 1e een eredoctoraat van de TH Eindhoven, 1976.

Kramers was een Delfts fysicus, lid van de Raad van Bestuur van AKZO en een vernieuwer op het gebeid van onderzoek naar fysische transportverschijnselen in de chemie. In 1976 is de THE nog niet gewend aan het verlenen van eredoctoraten. Maar de ceremonier verloopt naar ieders tevredenheid. Besloten wordt voortaan eens in de vijf jaar, bij gelegenheid van een lustrum, een eredoctoraat te verlenen. Met deze regel werd in 2005 voor het eerst gebroken.

Bron: De kleine TU/e encyclopedie 1956-2006, Joep Huiskamp.

 

Geen aanvullende informatie.

Data Management and Library

Het hoofdbestanddeel van het academisch erfgoed aan de TU/e is het beeldarchief. Data Management and Library (DML) beheert een archief van naar schatting 110.000 negatieven (periode ca. 1955-2003) en ca. 10.000 prints. Grotendeels is dit materiaal afkomstig van de eigen fotografische dienst, maar er is ook materiaal voorhanden van externe fotografen, bijvoorbeeld Martien Coppens.

Ook het papieren archief en de bibliotheekcollectie bevatten bestanddelen die tot het erfgoed kunnen worden geregeld, en bij diverse faculteiten en diensten zijn fysieke objecten aanwezig die op termijn de moeite van het bewaren waard zijn. DML heeft het voornemen op dit materiaal beter in kaart te brengen, en er komt binnenkort een nieuwe beeldbank met digitaal materiaal beschikbaar. De Commissie Kunst en Erfgoed adviseert DML over het te ontwikkelen beleid op het gebied van erfgoed.

Data Management and Library Gebouw MetaForum, Groene Loper 5 Postbus 90159 5600 RM Eindhoven Telefoon: 040 247 2381 E-mail: Library.helpdesk@tue.nl Contact- en bezoekinformatie: zie de website
Naar de website
Data Management and Library is een onderdeel van de Technische Universiteit Eindhoven