Ga terug naar de vitrine

Computermodel theepot

Allard Pierson

Collectie: Computermuseum

Met de introductie van de Tektronix 4010 familie van graphics terminals (ca 1972) is de computer graphics industrie van start gegaan. Plaatjes die op het scherm verschenen werden berekend op een mainframe computer die best aan de andere kant van de wereld kon staan; de programma- cq beeldgegevens gingen per telefoonlijn heen en terug. De foto, genomen van het scherm van een 4014 terminal in het Computermuseum, geeft een goede indruk van het soort en de kwaliteit van de (niet bewegende!) plaatjes. De terminals werden vooral veel gebruikt voor Computer Aided Design; hele vliegtuigen zijn ermee ontworpen.

Geen aanvullende informatie.

Allard Pierson

Het Allard Pierson beheert en presenteert de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Onze specialisten delen hun kennis graag en de collecties zijn voor iedereen beschikbaar. Hier kun je terecht voor tentoonstellingen en evenementen, onderzoek en studie, ontmoetingen met kenners, vergaderruimtes, bibliotheken en een museumcafé en een winkel. In de vaste tentoonstelling Van Nijl tot Amstel maak je een tijdreis door tienduizend jaar cultuurgeschiedenis. De reis begint in het Oude Egypte en eindigt in het moderne Amsterdam.

Daarnaast zijn er twee grote tentoonstellingen per jaar te zien. In Allard Pierson Live, waar je ook de espressobar en de winkel vindt, kun je zelf aan de slag met collecties of genieten van een lezing.

Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129 1012 GC Amsterdam Algemene vragen: Telefoonnummer receptie: +31(0)20 525 73 00 Telefoonnummer kassa: +31(0)20 525 5501 E-mailadres: info@allardpierson.nl
Naar de website
Allard Pierson is een onderdeel van de Universiteit van Amsterdam