Ga terug naar de vitrine

Affiche Veilig Verkeer

UvA Bijzondere Collecties

Collectie: Affiches sociale geneeskunde

Instelling UVA – Universiteitsmuseum Amsterdam

Naam Collectie affiches sociale geneeskunde

Thema geneeskunde

Vervaardiger:Pieck, Henri (vormgever), Kotting, Amsterdam (drukker)

Vervaardigingsdatum:1916

Een man afstappend van vluchtheuvel, al lezende: Gemeente Electriciteitswerken / goedkoop vastrechttarief / inlichtingen Gemeente Winkel / Vijzelstraat Tel. 32592. Achter deze man een verschrikte motorrijder die aan komt rijden. Rechtsboven wapen van Amsterdam. In wit, oranje, zwart en rood

Materiaal papier

Objecttype affiches

Omvang 169 objecten

Geen aanvullende informatie.

UvA Bijzondere Collecties

De Bijzondere Collecties omvatten het erfgoed van de Universiteit van Amsterdam. De ruim duizend deelcollecties bestaan uit zeldzame en kostbare boeken, manuscripten, prenten, foto’s en nog veel meer. Met internationaal vermaarde verzamelingen op het gebied van boekgeschiedenis, Joodse cultuur, kerkgeschiedenis, cartografie, letterkunde, grafische vormgeving en zoölogie is dit een van de grote erfgoedbibliotheken in Europa.

Het erfgoed in de Bijzondere Collecties vertegenwoordigt vele disciplines in wetenschap en kunst en telt tal van onvervangbare werken met museale kwaliteit, van eeuwenoud tot hedendaags. De verzamelingen staan ten dienste van onderwijs en onderzoek, maar ook van een algemeen publiek. Stukken kunnen geraadpleegd worden in de moderne onderzoekzaal en via online beeldbanken. Ze worden uitgelicht in tentoonstellingen, lezingen en presentaties.

UvA Bijzondere Collecties Oude Turfmarkt 129 1012 GC Amsterdam Telefoon: 020–525 7300 E-mail: ub-baliebc@uva.nl
Naar de website
UvA Bijzondere Collecties is een onderdeel van de Universiteit van Amsterdam