Ga terug naar de vitrine

Affiche Veilig Verkeer

Allard Pierson

Collectie: Affiches sociale geneeskunde

Vervaardiger: Schwarz, S.L. (vormgever), Senefelder, Amsterdam (druk)

Vervaardigingsdatum: tussen 1920 en 1930

De dood als skelet zwevend boven motorrijder met passagier, op de grond bloedend persoon. Boven in het midden de drie kruizen van Amsterdam, rechts in driehoek letters VCA, met 2x de drie kruizen. In oranje, bruin en zwart op wit.

Geen aanvullende informatie.

Allard Pierson

Het Allard Pierson beheert en presenteert de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Onze specialisten delen hun kennis graag en de collecties zijn voor iedereen beschikbaar. Hier kun je terecht voor tentoonstellingen en evenementen, onderzoek en studie, ontmoetingen met kenners, vergaderruimtes, bibliotheken en een museumcafé en een winkel. In de vaste tentoonstelling Van Nijl tot Amstel maak je een tijdreis door tienduizend jaar cultuurgeschiedenis. De reis begint in het Oude Egypte en eindigt in het moderne Amsterdam.

Daarnaast zijn er twee grote tentoonstellingen per jaar te zien. In Allard Pierson Live, waar je ook de espressobar en de winkel vindt, kun je zelf aan de slag met collecties of genieten van een lezing.

Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129 1012 GC Amsterdam Algemene vragen: Telefoonnummer receptie: +31(0)20 525 73 00 Telefoonnummer kassa: +31(0)20 525 5501 E-mailadres: info@allardpierson.nl
Naar de website
Allard Pierson is een onderdeel van de Universiteit van Amsterdam