Ga terug naar de vitrine

Affiche trachoom

UvA Bijzondere Collecties

Collectie : affiches sociale geneeskundeThema:  geneeskunde

Materiaal:  papier

Objecttype:  affiches

Omvang collectie:  169 objecten

Contact: Mw. dr. M. van Roon

Adres: Oude Turfmarkt 129, Amsterdam

Tel.: 020-5253668

E-mail:  m.vanroon@uva.nl

Een dokter die met mesje oog van Chinees meisje behandelt, rechtsboven tekening van ziek oog, rechts onder en onderste vlak Chinese tekens. In blauw, oranje en zwart op wit. Vervaardigingsdatum: circa 1930-1945.

Geen aanvullende informatie.

UvA Bijzondere Collecties

De Bijzondere Collecties omvatten het erfgoed van de Universiteit van Amsterdam. De ruim duizend deelcollecties bestaan uit zeldzame en kostbare boeken, manuscripten, prenten, foto’s en nog veel meer. Met internationaal vermaarde verzamelingen op het gebied van boekgeschiedenis, Joodse cultuur, kerkgeschiedenis, cartografie, letterkunde, grafische vormgeving en zoölogie is dit een van de grote erfgoedbibliotheken in Europa.

Het erfgoed in de Bijzondere Collecties vertegenwoordigt vele disciplines in wetenschap en kunst en telt tal van onvervangbare werken met museale kwaliteit, van eeuwenoud tot hedendaags. De verzamelingen staan ten dienste van onderwijs en onderzoek, maar ook van een algemeen publiek. Stukken kunnen geraadpleegd worden in de moderne onderzoekzaal en via online beeldbanken. Ze worden uitgelicht in tentoonstellingen, lezingen en presentaties.

UvA Bijzondere Collecties Oude Turfmarkt 129 1012 GC Amsterdam Telefoon: 020–525 7300 E-mail: ub-baliebc@uva.nl
Naar de website
UvA Bijzondere Collecties is een onderdeel van de Universiteit van Amsterdam