Ga terug naar de vitrine

Affiche trachoom

Allard Pierson

Collectie : affiches sociale geneeskundeThema:  geneeskunde

Materiaal:  papier

Objecttype:  affiches

Omvang collectie:  169 objecten

Contact: Mw. dr. M. van Roon

Adres: Oude Turfmarkt 129, Amsterdam

Tel.: 020-5253668

E-mail:  m.vanroon@uva.nl

Een dokter die met mesje oog van Chinees meisje behandelt, rechtsboven tekening van ziek oog, rechts onder en onderste vlak Chinese tekens. In blauw, oranje en zwart op wit. Vervaardigingsdatum: circa 1930-1945.

Geen aanvullende informatie.

Allard Pierson

Het Allard Pierson beheert en presenteert de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Onze specialisten delen hun kennis graag en de collecties zijn voor iedereen beschikbaar. Hier kun je terecht voor tentoonstellingen en evenementen, onderzoek en studie, ontmoetingen met kenners, vergaderruimtes, bibliotheken en een museumcafé en een winkel. In de vaste tentoonstelling Van Nijl tot Amstel maak je een tijdreis door tienduizend jaar cultuurgeschiedenis. De reis begint in het Oude Egypte en eindigt in het moderne Amsterdam.

Daarnaast zijn er twee grote tentoonstellingen per jaar te zien. In Allard Pierson Live, waar je ook de espressobar en de winkel vindt, kun je zelf aan de slag met collecties of genieten van een lezing.

Allard Pierson Oude Turfmarkt 127-129 1012 GC Amsterdam Algemene vragen: Telefoonnummer receptie: +31(0)20 525 73 00 Telefoonnummer kassa: +31(0)20 525 5501 E-mailadres: info@allardpierson.nl
Naar de website
Allard Pierson is een onderdeel van de Universiteit van Amsterdam