Ga terug naar de vitrine

Affiche Lustrum 1921

Universiteitsmuseum Utrecht

Collectie: beeldmateriaal

Naam: Collectie beeldmateriaal

Thema:  studentenleven

Materiaal:  fotomateriaal, papier, Objecttype affiches, fotografische afdrukken, prenten

Omvang : 38 objecten, 63 dozen, 25 laden

Contact: ?

Het lustrumfeest dat in 1921 werd gevierd, had als thema “De wijsheid en de vijf faculteiten”. Er werd een bonte optocht gehouden door studenten die verkleed en op feestkarren verschillende thema’s uitbeeldden. In tegenstelling tot eerdere lustrumfeesten was er geen centrale lustrumfiguur die alle aandacht kreeg. Op het affiche staat Minerva afgebeeld samen met een nar. De appel der wijsheid hangt tussen hen in terwijl ze samen dansen.

Geen aanvullende informatie.

Universiteitsmuseum Utrecht

Utrecht – Kinderen doen proefjes in het Jeugdlab van het Universiteitsmuseum.

Het Universiteitsmuseum Utrecht beheert en ontsluit het academisch erfgoed van de Universiteit Utrecht en maakt het belang van wetenschap zichtbaar. Hierbij staan wetenschapseducatie en -communicatie centraal en maken we gebruik van de rijke collectie academisch erfgoed.
Het museum is ingebed in de Universiteit Utrecht, daardoor zijn er korte lijnen naar actueel onderzoek en is er nauwe samenwerking met wetenschappers van hoog niveau.
Het gaat in het Universiteitsmuseum niet zozeer om het overdragen van kennis, maar over het wetenschappelijk proces, de impact van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van begrip over hoe wetenschap werkt.

Universiteitsmuseum Utrecht Lange Nieuwstraat 106 3512 PN Utrecht Telefoon: 030-2538008 E-mail: Info.museum@uu.nl Overige contact- en bezoekinformatie: zie de website.
Naar de website
Universiteitsmuseum Utrecht is een onderdeel van de Universiteit Utrecht