Stichting Academisch Erfgoed stelt Wikipedian in Residence aan

Voor het project “De Grote Wikipedia Expeditie” treedt per 1 januari 2014 Sandra Fauconnier aan als Wikipedian in Residence. Vanaf dat moment stelt een groot aantal Nederlandse universiteiten samen met het Tropenmuseum bijzonder historisch beeld- en audiomateriaal beschikbaar via Wikipedia. Het gaat om materiaal dat afkomstig is van verschillende wetenschappelijke expedities en onderzoeks- reizen. Binnen het project “De Grote Wikipedia Expeditie” wordt dit gedigitaliseerd, gedeeld en gebruikt voor artikelen op Wikipedia.

Sandra Fauconnier zal als Wikipedian in Residence de belangrijkste schakel zijn binnen dit project. Ze treedt op als intermediair en coördinator die de wereld van het academisch erfgoed in contact brengt met de online community achter de grootste online encyclopedie. Het project loopt tot eind 2014.

Sandra Fauconnier wordt de vierde persoon die in Nederland deze relatief nieuwe functie gaat vervullen. Sandra is tot op heden werkzaam bij Museum Boijmans van Beuningen als projectleider. Daarnaast is zij enige tijd lid geweest van het bestuur van Wikimedia Nederland en is zij sinds 2003 actief binnen de Wikipedia Community.

De Grote Wikipedia Expeditie is een project van de Stichting Academisch Erfgoed en het Tropenmuseum, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Doen en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor meer informatie over het project: https://nl.wikimedia.org/wiki/De_grote_Wikipedia_Expeditie  

Deel dit