Instellingen Wageningen University & Research

Wageningen University & Research

De Speciale Collecties van Wageningen UR Library geven een beeld van de geschiedenis van voedsel en groen in Nederland en de voormalige koloniën, in de breedste zin van het woord.
De leeszaal van Speciale Collecties is op werkdagen geopend van 9.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze uren is ook een wisselende expositie met highlights uit de collectie te bekijken. Daarnaast is een deel van de collectie digitaal beschikbaar via o.a. www.wageningenur.nl/imagecollections. Er is een grote collectie ontwerpen en archiefmateriaal van tuinarchitecten, waaronder Leonard Springer en Mien Ruys. De focus van Speciale Collecties is het erfgoed van WUR, dat bepalend is voor de geschiedenis van voedsel en groen in Nederland, in relatie tot het onderwijs en onderzoek van WUR.

Bijzondere Collecties Wageningen University & Research

Gouache van een Tulp uit: P. Cos, Het Tulpenboek, 1637. Special Collections Wageningen UR.

The Special Collections include rare and old books and journals, old and modern maps and atlases, nursery catalogues, garden and landscape designs, aerial photopgraphs, botanical and zoological illustrations, prints and photographical images.

Some of the most valuable items in the Special Collections include herbals, botanical and horticultural books from the 17th, 18th and 19th century, land reclamation and soil maps, garden designs and tulipomania publications. There are also modern reference works, bibliographies and facsimiles regarding special collections on life sciences in general.

Admission is free to all interested users.

Afdeling “Special Collections”

Wageningen University & Research – Library

Gebouw Forum
Droevendaalsesteeg 2
Building 102
6708 PB Wageningen

Telefoon: 0317 482701.

Naar de website