Instellingen Universiteit van Amsterdam Universiteitsbibliotheek Amsterdam

Universiteitsbibliotheek Amsterdam

De Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam omvat alle bibliotheken van de universiteit, van het Academisch Medisch Centrum en van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. De bibliotheken hebben een gemeenschappelijke taak, werken nauw met elkaar samen en vullen elkaar aan. De bibliotheek biedt via het netwerk toegang tot elektronische informatie en via de bibliotheeklocaties toegang tot informatie in gedrukte vorm. De taak van de bibliotheek en het streven naar de samenhang en samenwerking, zijn verwoord in het Mission Statement.

Nieuwe diensten worden veelal ontwikkeld in projecten. De Bibliotheek van de Universiteit werkt ook nauw samen met andere wetenschappelijke bibliotheken en organisaties op het gebied van de wetenschappelijke informatievoorziening, in binnen- en buitenland. De basis van de bibliotheek is gelegd in 1578, toen de boeken en manuscripten van katholieke kerkelijke instellingen in Amsterdam die aan de stadsregering waren vervallen, samengevoegd werden tot een Stedelijke bibliotheek.

De Vereniging van Vrienden van de UB bevordert de belangstelling voor de bibliotheek en biedt financiële ondersteuning bij de aankoop van bijzondere uitgaven.

Universiteitsbibliotheek Amsterdam

Singel 425
1012 WP Amsterdam

Telefoon: 020 – 525 2301
E-mail: secr-uba@uva.nl

Naar de website