Instellingen Universiteit Utrecht Museum en Faculteit Diergeneeskunde Utrecht

Museum en Faculteit Diergeneeskunde Utrecht

De faculteit der Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is de enige in Nederland en behoort tot de internationale top als het gaat om onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. De faculteit heeft een onderzoekschool – Graduate School Animal Health (GSAH) – en verzorgt het wetenschappelijk onderwijsprogramma voor de opleiding tot dierenarts.

Museum Diergeneeskunde

Het Museum Diergeneeskunde bewaart en bewaakt de geschiedenis van de veterinaire beroepsgroep. De collectie telt bijna 23.000 objecten. Het museum is onderdeel van het Universiteitsmuseum Utrecht en beheert collecties uit diverse veterinaire disciplines. De afdeling diergeneeskunde van het Universiteitsmuseum, ook wel genoemd ‘Museum Diergeneeskunde’, is het enige in zijn soort in Nederland en de verzameling staat mondiaal heel hoog aangeschreven. De collectie van Museum Diergeneeskunde is voor een deel te zien in de presentaties van het Universiteitsmuseum Utrecht en in enkele tentoonstellingen in de faculteitsgebouwen op de Uithof.

 

Museum Diergeneeskunde

Universiteitsmuseum Utrecht
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht

E-mail: p.a.koolmees@uu.nl (conservator), c.m.g.hartong@uu.nl (assistent-conservator)
Telefoon: 030-2536489

Naar de website

Het Paard als Patiënt

De tentoonstelling ‘Het paard als patiënt’ is op aanvraag op werkdagen te bezoeken in het Willem C. Schimmel gebouw op de Uithof als u vanuit een beroepsmatig oogpunt geïnteresseerd bent. De tentoonstelling is alleen met een groep te bezichtigen en is onderdeel van de rondleiding door de Universiteitsklinieken van de faculteit Diergeneeskunde. ‘Het paard als patiënt’ gaat over 2500 jaar paardengeneeskunde en is ontwikkeld door de Afdeling Diergeneeskunde van het Universiteitsmuseum in samenwerking met het Departement Gezondheidszorg Paard.

Het Paard als Patiënt

Yalelaan 112
3584 CM Utrecht

Contact: rondleiding.dgk@uu.nl (voorkeur) of 030-2534722

Naar de website

Van Gildestein naar Uithof

De tentoonstelling ‘Van Gildestein naar Uithof’ is te bezoeken op de begane grond en eerste verdieping van het Androclusgebouw van de faculteit Diergeneeskunde. De tentoonstelling gaat over de geschiedenis van de faculteit en de diergeneeskunde in Nederland.

Van Gildestein naar Uithof 

Yalelaan 1
3584 CL Utrecht

De Numan Stichting

Dankzij de stichting Vrienden van het Museum Diergeneeskunde, de Numan Stichting, heeft het museum de afgelopen jaren aankopen kunnen realiseren en restauraties en de inrichting van tentoonstellingen kunnen bekostigen.

De Numan Stichting

E-mail: numanstichting@uu.nl
Telefoon: 030-2539071

Naar de website