Instellingen Universiteit Twente Academisch erfgoed UT

Academisch erfgoed UT

De afdeling Archive & Document Management (ADM) is als onderdeel van de dienst Library, IT Services and Archive (LISA)  verantwoordelijk voor het beheer van de archieven van de UT.  Naast de archieven van het College van Bestuur en faculteiten zijn archiefcollecties in beheer van oud-hoogleraren, studentpastor en  studenten- en studieverenigingen. Om de archieven te doorzoeken is het archiefcollectiebeheersysteem Atlantis beschikbaar. Er is een uitgebreid fotoarchief, waarvan een deel digitaal beschikbaar is via de Beeldbank. Er is een groeiende collectie objecten, waaronder een WILD Autograph A8 voor het maken van topografische kaarten aan de hand van luchtfoto’s.

De universiteitsbibliotheek beheert de zogeheten Bootcollectie. Deze bijzondere collectie afkomstig van dr. J.A.P.G. Boot (1905-2006) bevat veel oude drukken (waaronder een Blaeu-Atlas) en een verzameling literatuur over de geschiedenis van de Twentse textielindustrie.

De Historische Studieverzameling EWI herbergt een grote collectie computererfgoed en meetinstrumenten. De uitgebreide collectie is ondergebracht in de Stichting Ampère en wordt beheerd door oud-medewerkers van de voormalige faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. In diverse gebouwen van de UT zijn vitrines ingericht met een selectie uit de omvangrijke collectie.

Afdeling Archive & Document Management  (Dienst Library, IT Services and Archive)

Gebouw Vrijhof

De Veldmaat 5, 7522 NM Enschede

Postbus 217, 7500 AE Enschede

Tel: 053 4894160

E-mail: archive@utwente.nl

Naar de website