Instellingen Tilburg University

Tilburg University

Tilburg University is een jonge universiteit, georiënteerd op mens- en maatschappijwetenschappen. Het academisch erfgoed omvat vooral bijzondere en unieke theologische boekencollecties, bijvoorbeeld van het klooster van de paters Kapucijnen en van het Grootseminarie Haaren. Deze collecties bevatten ook aanpalende wetenschappen.
Tilburg University heeft in bruikleen en beheert daarnaast de Collectie van Provincie Noord-Brabant, die de geschiedenis van deze Provincie als onderwerp heeft. In de collecties bevinden zich middeleeuwse handschriften, incunabelen en preciosa, maar ook kaarten, prenten en tekeningen. De collecties zijn ontsloten en raadpleegbaar via Internet. Op aanvraag kan men tijdens openingstijden de documenten raadplegen. Er wordt gewerkt aan het digitaliseren van deze collecties.

Historie en academisch erfgoed Tilburg University

Het academisch erfgoed is een zeer divers geheel van archieven, beeldmateriaal, collecties, apparaten, opgetekende verhalen et cetera die betrekking hebben op de geschiedenis van Tilburg University.

Historie en academisch erfgoed Tilburg University

Cobbenhagen Building
C 012/013
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg

E-mail: p.h.c.siebers@tilburguniversity.edu
Telefoon: 013 466 2865

Naar de website

Bijzondere Collecties Theologie

De bibliotheek van de voormalige Theologische Faculteit Tilburg is sinds 1 januari 2006 onderdeel van de bibliotheek van Tilburg University.

Detail uit Epistola de miseria curatorum, seu plebanorum, Erhard Radolt, Venetie, 1489. Collection Tilburg University Library.

Bijzondere Collecties Theologie

Warandelaan 2
5037 AB Tilburg 0

Telefoon: 13 – 466 91111

Naar de website

Brabant Collectie

De Brabant-Collectie is een unieke en diverse verzameling over heden en verleden van Brabant en bestaat uit boeken, tijdschriften, handschriften, oude drukken, kaarten, prenten en tekeningen, kranten en foto’s. De collectie is voor iedereen vrij toegankelijk, zowel digitaal als op locatie in de bibliotheek van Tilburg University.

Brabant Collectie

Library Building, niveau 0
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg

Telefoon: 013 – 466 2865
E-mail: brabant@tilburguniversity.edu

Naar de website