Wikipedia schrijfweken

01 oktober 2020 t/m 31 oktober 2020

Evenement

Op Wikipedia is momenteel meer informatie te vinden over West-Europa en Noord-Amerika dan over de rest van de wereld. Wikipedia wil als ’s werelds grootste online encyclopedie echter zo volledig mogelijk zijn en een samenvatting vormen van alle menselijke kennis. Om die reden organiseert Wikimedia Nederland regelmatig activiteiten en projecten met als doel de geschiedenis en cultuur van landen met een historische connectie met Nederland op Wikipedia nauwkeuriger te beschrijven.

Oktober staat daarom ook op Wikipedia in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Lijkt het jou leuk om samen te werken aan het actualiseren, verbeteren en uitbreiden van kennis op Wikipedia over bepaalde gebieden waaronder Indonesië, Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden? Door artikelen te schrijven en/of te verbeteren voor de online encyclopedie in bijvoorbeeld het Nederlands, Engels, Spaans of Papiaments? Of door het toevoegen van beeldmateriaal aan Wikimedia Commons, de mediabank van Wikipedia, en data aan Wikidata, een gestructureerde database?

Neem deel aan de Wikipedia schrijfweken tijdens de Maand van de Geschiedenis! Lees er alles over op deze Wikipedia projectpagina.

Lees meer

Naar agenda overzicht