WikiconNL 2024

18 mei 2024

Symposium

WikiconNL is de jaarlijkse conferentie over Wikipedia, Wikimedia, digitaal erfgoed en vrije toegang tot informatie in een veranderende wereld. De conferentie biedt een podium voor open kennis. Het doel? Een wereld waarin iedereen vrijelijk gebruik kan maken van het geheel van alle menselijke kennis.

Het thema voor de WikiConNL in 2024 is ’tussen strijd en samenwerking’. Binnen dit thema kan het gaan om de impact van conflicten in de wereld op de Wikimediaprojecten, de interactie met de actualiteit en maatschappelijke discussies, nieuwe technologische ontwikkelingen en het effect daarvan op Wikipedia en vrije kennis. Maar ook om de dynamiek achter de schermen om consensus te krijgen over inhoud en werkwijzes. Het programma is opgedeeld in drie tracks: doen, dialoog en luisteren.

Het programma wordt nog ontwikkeld en jij kunt hieraan meewerken! Waar vind jij dat over gesproken moet worden? En wat zou jij willen delen? Je kunt ideeën voor sprekers, activiteiten en workshops die jij graag wilt zien delen, of zelf een voorstel doen voor jouw presentatie of workshop.

Lees meer

Naar agenda overzicht