Podcastfestival 2020

T/m 19 september 2020

Evenement

Het Podcastnetwerk organiseert op 18 september de Podcastconferentie, met in de avond een feestelijke openingsavond inclusief presentatie van de winnende podcast van 2019, de Witte Stok. Op 19 september vindt aansluitend het Podcastfestival plaats.

18 september t/m 19 september 2020

Beide evenementen zijn op verschillende locaties en zowel fysiek als online te volgen.

Podcastconferentie

De podcastconferentie op 18 september is een dag gericht op podcastprofessionals en iedereen met de ambitie om op professioneel niveau te gaan podcasten. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus zijn hier een beperkt aantal kaartjes voor beschikbaar.

In de avond is er voor het eerst een feestelijke openingsavond. Daar wordt ook de eerste aflevering van de Witte Stok, de podcast die vorig jaar de pitchwedstrijd won, gepresenteerd. De Witte Stok sluit uitstekend aan bij het thema dit jaar (ook een primeur!): Onzichtbaar. Audio is natuurlijk niet zichtbaar, maar podcasts geven ook vaak inkijkjes in werelden die voor veel mensen niet zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld hoe het is om visueel beperkt te zijn in Nederland, zoals Tatjana en Sander in De Witte Stok doen.

Podcastfestival

Op 19 september vind het podcastfestival zelf plaats, professionals zijn hier natuurlijk ook welkom en iedereen die op wat voor manier dan ook geïnteresseerd is in het medium podcasts. Het wordt een feestelijke dag met liveshows, panels en presentaties. Voor het festival aan de Tolhuistuin in Amsterdam zijn maar een aantal kaarten beschikbaar. Daarom is er nog iets nieuws bedacht: het festival vindt decentraal plaats. Sommige onderdelen in Amsterdam, maar andere onderdelen op andere plekken in Nederland. Waar dat precies zal zijn, wordt in augustus bekend gemaakt. Ook hier zijn de fysieke plekken beperkt, maar alles wat op de verschillende locaties wordt besproken én meer kun je ook live meeluisteren via podcastfestival.nl. Die website wordt de komende tijd getransformeerd tot een online festivalterrein.

Lees meer

Naar agenda overzicht