Inward Outward

T/m 25 januari 2020

Symposium

Inward Outward is een internationaal symposium dat de positie onderzoekt van audiovisuele archieven tegenover vragen rondom kolonialiteit, identiteit, ras, afkomst, onze geschiedenis en onze samenleving.

 24 januari t/m 25 januari 2020
 Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum
 
Archieven vormen het nationaal geheugen van een land en hebben een bijzondere macht om te vormen en te definiëren wie wel en wie niet in zijn verhalen is opgenomen. We onderzoeken wat het ‘dekoloniseren’ van het archief, binnen en buiten de muren van gevestigde instituten, kan bieden voor de productie van nieuwe kennislichamen. 

Het symposium organiseert speciale sessies gericht op kolonialiteit, identiteit, geheugen en ras. Deze thema’s worden breed uitgediept in de context van bewegend beeld- en geluidscollecties wereldwijd. Daarnaast benadrukt het symposium de positie van de Nederlandse identiteit in haar verschillende verschijningsvormen. 

Tijdens het Inward Outward symposium kun je verschillende sessies bijwonen, zoals presentaties van ingediende papers, performatieve lezingen, screenings, artistieke interventies, rondetafelbijeenkomsten, workshops en meer.

Lees meer

Naar agenda overzicht