Hackaton Kunst en Oorlog

11 april 2023

Hoe kan kunst een tegenwicht bieden aan Poetins narratief over de oorlog in de Oekraïne? In deze zesde werksessie Kunst en Oorlog bedenken we een visie, strategie en actieplan om Poetins narratief over de oorlog in Oekraïne om te buigen. Dit doen we in de vorm van een hackaton.

De oorlog in Oekraïne duurt voort en een oplossing lijkt nog niet op handen. De wereldorde zoals we die kenden is in een jaar tijd verschoven en de oorlogsretoriek viert hoogtij. Aan de dominante narratieven is niet te ontkomen: in welk land je woont en tot welke media je toegang hebt, bepaalt je wereldbeeld.

Aan het begin van oorlog ontstonden ludieke acties om de Russische bevolking via restaurantreviews op Google Maps te overtuigen van de onrechtmatigheid van de inval in Oekraïne en zo een tegenwicht te bieden aan Poetins narratief over de oorlog. Valt er ook vanuit de kunsten een strategie te bedenken om dit te doen?

In deze zesde werksessie Kunst en Oorlog werken we in één dag aan een visie, strategie en actieplan om Poetins narratief over de oorlog in Oekraïne om te buigen.

Lees meer

Naar agenda overzicht