HackaLOD 2020

13 november 2020 t/m 14 november 2020

Evenement

Op 13 en 14 november 2020 vindt er weer een HackaLOD plaats, de jaarlijkse erfgoedhackathon. Kan en wil jij nieuwe toepassingen maken op basis van data uit collecties van culturele instellingen? Laat ons via de voorinschrijving weten of je mee wilt doen en wat je wensen en ideeën zijn!

HackaLOD in het hele land

Het plan is dat de teams aan de slag gaan bij verschillende erfgoedinstellingen in het land. Zo kunnen deelnemers werken op een locatie waar een fysieke verbinding is tussen de data op het scherm en het erfgoed dat zich letterlijk onder hun voeten bevindt. De teams en de organisatie van de HackaLOD staan daarbij online met elkaar in verbinding, voor het uitwisselen van ideeën, expertise of even bijpraten.

Na inschrijving gaan we teams en locaties met elkaar matchen, uiteraard in samenspraak. Daarom werken we dit jaar met een voorinschrijving. Mocht je al ideeën hebben of weten met welke data je aan de slag wilt gaan, laat het ons weten. Wij gaan ons best doen om de instelling die de data beheert als locatie te regelen.

Lees meer

Naar agenda overzicht