Universiteit Leiden

Between the Lines. Prenten van Universiteit Leiden in Museum Bredius

20 juni 2024

Lezing

Donderdag 20 juni 2024

17.00 uur – 18.30 uur
Museum Bredius
Lange Vijverberg 14, 2513 AC Den Haag

De Vrienden van het RKD en de Vrienden van de UBL nodigen u uit voor een exclusieve lezing van Yvonne Bleyerveld bij de tentoonstelling Between the Lines. Prints from Leiden University in Museum Bredius in Den Haag.
Aanmelden
In Museum Bredius is nog tot nog tot 30 juni de tentoonstelling Between the Lines. Prints from Leiden University in Museum Bredius te zien. Deze tentoonstelling is samengesteld door een groep internationale master studenten Arts and Culture onder leiding van Leids Hoogleraar Prent- en tekenkunst en RKD-conservator Yvonne Bleyerveld. Iedere deelnemer koos een schilderij uit Museum Bredius en twee bijpassende prenten uit de collectie van de Universiteit Leiden. Het doel was te zoeken naar inhoudelijke verbanden, beeldtradities en betekenissen in de Nederlandse schilder- en prentkunst in de periode 1580-1700. De prenten hangen daarom tussen de schilderijen in het museum zodat de bezoeker direct hun samenhang kan zien.

Speciaal voor de Vrienden van het RKD en de UBL houdt Yvonne Bleyerveld, met medewerking van haar studenten, een lezing bij deze tentoonstelling. Ze vertelt over de Leidse collectie van meer dan 100.000 prenten en 12.000 tekeningen. Ook bespreekt ze de aanleiding voor de tentoonstelling en zullen enkele van de meest aansprekende combinaties van prent en schilderij worden toegelicht.

Als Vriend van de UBL bent u van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Meld u per email aan via de bovenstaande knop. Onze collega’s bij het RKD verwerken uw aanmelding en u ontvangt hiervan een bevestiging.

Programma

  • 16.30-17.00 uur | Inloop
  • 17.00-17.45 uur | Lezing door Yvonne Bleyerveld met medewerking van studenten
  • 17.45-18.30 uur | Drankje en gelegenheid tot het bekijken van de tentoonstelling
Naar agenda overzicht