Vrije Universiteit Amsterdam

50 jaar Hoofdgebouw VU

12 april 2023

Symposium

Op 12 april 2023 vindt een symposium plaats aan de Vrije Universiteit ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Hoofdgebouw.

Op 12 april viert de VU het feit dat 50 jaar geleden het hoofdgebouw aan de De Boelelaan werd geopend. Een halve eeuw gebruik is niet onopgemerkt aan het gebouw en zijn omgeving voorbijgegaan. In 1973 een van de grootste en hoogste gebouwen van Amsterdam, vormt het nog altijd een baken in een sterk veranderde omgeving. Tijdens een feestelijk symposium zetten we de vijftigjarige in het zonnetje.

‘Dit gebouw zal eigenlijk nooit kant en klaar af zijn’, zo stelden de architecten al bij de opening [1]. Nu kijken we terug, staan stil bij hoe gebouw en campus functioneerden en blikken vooruit naar de toekomst. In het programma is veel aandacht voor de ruimtelijke geschiedenis en architectuur van de VU-campus en de wijdere omgeving van Buitenveldert en de Zuidas. In een aantal lezingen, een kleine expositie, rondleidingen en een afsluitende discussie, belichten we het hoofdgebouw van alle kanten, en laten we zien hoe de VU een karakteristiek en dynamisch deel van dit stuk stad is gebleven.

Lees meer

Naar agenda overzicht